PLESNI TEČAJ LJUBLJANA

Tečaji swing plesa za odrasle

Nekateri člani SwingKids društva smo tudi plesni učitelji. Na rednih tedenskih plesnih tečajih swing plesa za odrasle učimo predvsem east coast swing, lindy hop in lindy charleston. V nadaljevalnih stopnjah pa v izbor vključimo tudi ostale plese. Plesne tečaje učimo v Ljubljani in v njeni okolici.

Plesni tečaj Ljubljana - tečaj v paru za odrasle
Foto: Jernej Kokol

Plesni tečaji Ljubljana – za samske in za pare

Na plesne tečaje, na katerih učimo ples v parih, sprejemamo zgolj prijave v paru. Tečaji potekajo tako, da plešete s svojim partnerjem, občasno pa naredimo tudi kakšno menjavo tekom jemanja nove snovi. Tako se določeno snov lažje in hitreje naučimo, tečajniki pa se med seboj lahko spoznate. Posamezen tečaj plesa v paru obsega 6 vaj po 80 minut, cena pa je 55 EUR na udeleženca.

Učimo tudi plesne tečaje, na katerih plešemo samostojno. Na te tečaje sprejemamo samske plesalce in plesalke oziroma solo prijave. Ta tečaju se učimo posamezne plesne gibe, ki jih združimo v neko logično zaporedje figur oziroma koreografije. Tudi te tečaje učimo za začetnike in za nadaljevalce. Trajanje posameznega tečaja (in posledično cena) sta odvisni od tega, kakšno snov bomo jemali. Na tečaju se boste lahko spoznali z vašimi novimi plesnimi sošolci in se morda skupaj podali tudi na kak plesni tečaj, kjer se pleše v paru.

Lokacije in potek plesnih tečajev

Tečaje učimo predvsem na lokaciji Zaloška cesta 69 v Ljubljani. Gre za prijetno dvorano z ogledali, pred katero je možno tudi parkirati. V kolikor bo kakšen tečaj razpisan na drugi lokaciji, bo to objavljeno sproti. Ob izvedbi plesnih tečajev smo pozorni na to, da zagotavljamo naravno prezračevanje dvorane. Obvezna oprema za udeležbo je čista obutev, priporočamo tudi kako steklenico vode. Prav tako tečajnike prosimo, da upoštevajo hišni red, ki poleg čiste obutve obsega predvsem skrb za osebno higieno, pravočasno prihajanje na tečaje in podobno. Trudimo se, da bo tečaj prijetna izkušnja za vse udeležence.

Prihajajoči plesni tečaji

Informacije o prihajajočih plesnih tečajih objavljamo na začetni strani z novicami. Tam boste našli vse informacije v zvezi z razpisanim plesnim tečajem; datum pričetka, lokacijo tečaja in prijavnico na tečaj. V kolikor ste nadaljevalni plesalec in bi se radi pridružili kateremu od naših tečajev v teku, ki niso objavljeni, pa nam pišite.

Plesne delavnice

V okviru društva SwingKids vsako leto organiziramo tudi nekaj plesnih delavnic, kjer se je v naši plesni šoli možno naučiti začetnih kot tudi naprednih plesnih korakov. Občasno v goste povabimo domače in tuje plesne  učitelje. Posvečamo se različnim vrstam swing plesa kot so lindy hop, balboa, charleston …

Plesni tečaj Ljubljana - solo tečaj za odrasle

Plesne delavnice so predvsem razne intenzivke oziroma učenje določenih plesov in koreografij. Pričetek novih delavnic objavljamo na začetni strani z novicami, zato spremljajte našo stran.

Privatne plesne vaje

Za individualno obravnavo je možno tudi najeti plesnega učitelja za privatno vajo za osebo, par ali manjšo skupino. Cena je 55 EUR za 60 minut, za več srečanj pa nudimo popust. Plesne vaje se izvajajo v za to primernih prostorih v Ljubljani. Za več informacij in naročilo nam pišite.

Obveščanje o dogodkih preko e-pošte

ČPlesno društvo Swingkids dogodke objavlja na svoji internetni strani in na svojem facebook profilu. Če pa želite biti preko e-pošte obveščeni o prihajajočih delavnicah in tečajih v okviru naše plesne šole vas vabimo, da se prijavite na mejling listo. Občasno priredimo tudi kakšen nepozaben plesni večer, ki bi ga bilo škoda zamuditi. Z mejling liste se lahko kadarkoli odjavite. Obveščanje poteka približno enkrat mesečno.

Če po prebranem še niste odločeni, ali se tečaja udeležiti ali ne, si lahko preberete tudi pametne razloge, zakaj se plesnega tečaja swing plesa udeležiti. Na Krištofovi strani boste tudi sicer našli veliko informacij o swing plesu in glasbi.