PLESNI TEČAJ LJUBLJANA

Tečaji swing plesa za odrasle

Na rednih tedenskih plesnih tečajih swing plesa za odrasle učimo predvsem east coast swing, lindy hop in lindy charleston. V nadaljevalnih stopnjah pa v izbor vključimo tudi ostale plese. Plesne tečaje učimo v Ljubljani, v Mostah.

Plesni tečaj Ljubljana - tečaj v paru za odrasle
Foto: Jernej Kokol

Plesni tečaji Ljubljana – za samske in za pare

Na določene plesne tečaje sprejemamo zgolj prijave v paru, na druge pa sprejemamo tudi solo prijave oziroma samske tečajnike. Ob objavi tečaja bo zabeleženo, kakšne vrste prijav sprejemamo. Tečaji potekajo tako, da plešete s svojim začetnim partnerjem, občasno pa naredimo tudi kakšno menjavo plesnih partnerjev. Tako se določeno snov lažje in hitreje naučimo, tečajniki pa se med seboj spoznate.

Standardni tečaj swing plesa v paru obsega 8 vaj po 80 minut, cena pa je 75 EUR na udeleženca. Tečaji trajajo dlje kot eno uro, saj je pomembno, da imamo dovolj časa za ponovitev že naučenega s prejšnje vaje in za kvalitetno ter temeljito učenje nove snovi. Učimo tečaje tako za začetnike kot za nadaljevalce. Na standardnem swing tečaju se učimo plesati east coast swing, lindy charleston in lindy hop. Občasno učimo tudi plesne tečaje oziroma delavnice plesov, kot so balboa, charleston, collegiate shag ter koreografije. Plesno društvo Swingkids deluje skladno s sprejetimi splošnimi pogoji poslovanja.

Lokacije in potek plesnih tečajev

Tečaje učimo na lokacijah na naslovih Ob železnici 14 (dvorana BastArts) ter Zaloška cesta 69 (dvorana Minimundo) v Ljubljani. Gre za štiri prijetne dvorane z ogledali, pred dvoranami je možno tudi brezplačno parkirati. V kolikor bo kakšen tečaj ali delavnica izjemoma razpisana na drugi lokaciji, bo to objavljeno sproti. Obvezna oprema za udeležbo je čista obutev, priporočamo tudi steklenico vode. Prav tako tečajnike prosimo, da upoštevajo hišni red, ki poleg čiste obutve obsega predvsem skrb za osebno higieno, pravočasno prihajanje na tečaje in podobno. Trudimo se, da je tečaj prijetna izkušnja za vse udeležence.

Prihajajoči plesni tečaji

V letu 2024 bomo nadaljevali z učenjem tečajev. Nova tečaja za začetnike se bosta pričela v januarju in v marcu. Več informacij o prihajajočih plesnih tečajih objavljamo na začetni strani z novicami. Tam boste našli vse informacije v zvezi z razpisanim plesnim tečajem; datum pričetka, lokacijo tečaja in prijavnico na tečaj. V kolikor ste nadaljevalni plesalec in vas zanima, ali se je možno pridružiti kateremu od naših tečajev v teku, ki niso objavljeni, pa nam pišite.

Plesni tečaj Ljubljana - solo tečaj za odrasle
Foto: SwingKids

Privatne plesne vaje

Za individualno obravnavo je možno tudi najeti plesnega učitelja za privatno vajo za osebo, par ali manjšo skupino. Plesne vaje se izvajajo v za to primernih prostorih v Ljubljani. V ceni je všteta cena dvorane ter cena učitelja (odvisno ali želite najeti enega učitelja ali par). V kolikor se dogovorimo za poučevanje v vašem prostoru, se cena zmanjša. Za več informacij in naročilo nam pišite.

Obveščanje o dogodkih po e-pošti

Plesno društvo Swingkids dogodke objavlja na svoji internetni strani in na Facebooku. Če pa želite biti preko e-pošte obveščeni o prihajajočih delavnicah in tečajih v okviru naše plesne šole, vas vabimo, da se prijavite na e-novice. Občasno priredimo tudi kakšen nepozaben plesni večer, ki bi ga bilo škoda zamuditi. Z e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Obveščanje poteka približno enkrat mesečno.

Če po prebranem še niste odločeni, ali se tečaja udeležiti ali ne, si lahko preberete tudi pametne razloge, zakaj se plesnega tečaja swing plesa udeležiti. Na osebni internetni strani našega učitelja Krištofa in ustanovnega člana plesnega društva boste našli veliko informacij o swing plesu in glasbi nasploh.