PLESNO DRUŠTVO

Pod imenom SwingKids deluje tudi plesno društvo, nepridobitna kulturno-športna organizacija, ki povezuje plesalce in ljubitelje plesov iz swing plesne družine. Društvo je ustanovljeno z namenom, da skrbi za razvoj predvsem rekreativne in profesionalne plesne kulture s ciljem združevati plesalce za organiziranje plesnih aktivnosti. Društvo je bilo ustanovljeno dne 21. 1. 2013 v Ljubljani.

Kako je društvo nastalo

Nekaj ljubiteljev glasbe in plesa se je že leta 2008 združilo v neformalno povezano skupino. Pričeli so z organiziranjem swing plesnih večerov ter razvojem swing plesne kulture, k temu pa je vsak član prispeval na svoj način: s poučevanjem plesa, vrtenjem swing glasbe in nastopanjem na prireditvah.

Po nekaj letih smo ustnovili društvo društvo, katerega glavni namen je organizacija letnih delavnic in podobnih večjih projektov, ki zahtevajo več pridnih rok.

Postani član

Če hočeš postati član društva, pridobiti določene ugodnosti ali aktivno oblikovati swing sceno, se nam lahko pridružiš. Vse potrebno izveš na pristopni izjavi, ki nam jo lahko že izpolnjeno prineseš na enega od naših swing žurov.

Ugodnosti za člane!

Člani društva imajo posebne ugodnosti, kot so popusti pri delavnicah, ki jih organizira društvo ali pa učitelji, ki delujejo v okviru društva. Poleg tega letno naredimo piknik ali kaj podobnega – samo za člane društva.

Organiziranost društva

Glavni organ društva je skupščina, sestavljena iz vseh svojih članov. Izvršini organ društva pa je do 11-članski upravni odbor. Društvo ima predsednika, podpredsednika ter blagajnika, ki so tudi člani upravnega odbora. Nadzorni organ društva pa predstavlja 3-članski Nadzorni odbor.

Podatki o društvu

Popolno ime: Plesno društvo SwingKids
Naslov: Ulica Goce Delčeva 23, 1000 Ljubljana
Matična številka: 4050827000
Davčna številka: 55165052
Kontakt: swingkids.slovenija@gmail.com
Predsednik društva: Krištof Zupančič
Podpredsednica društva: Ena Kobentar