SEASON-END DELAVNICA 2023

Sobota, 17. 6. 2023, Ljubljana

V poletje bomo zaplesali z enodnevno delavnico swing plesov, ki bo potekala v prijetni dvorani na Zaloški c. 69. Krištof, Ena, Gašper in Tina bodo z vami delili znanje treh različnih swing plesov v paru (20’s charleston, lindy hop, laminu), naučili pa se bomo tudi priljubljene solo koreografije Shim-Sham.

Delavnica je primerna za vse plesalce in plesalke, ki imate osnovno znanje swing plesov v paru: osnove vodenja in sledenja, drže in gibanja, ter trojni korak.

Program delavnice

10:15 – 10:30 registracija
10:30 – 11:40 PARTNERED 20’S CHARLESTON (Kris & Ena)
11:50 – 13:00 SWING: COOL MOVES (Kris & Ena)
13:00 – 14:30 kosilo
14:30 – 15:40 LAMINU TASTER CLASS (Gašper & Tina)
15:50 – 17:00 KOREOGRAFIJA SHIM SHAM (Kris & Ena)

Zvečer (20:30) se dobimo na zaključnem plesnem večeru v Kavarni SEM.

Skoči na prijavnico

SWING PLES DELAVNICE

Učitelji

Krištof Zupančič pleše swing že skoraj dve desetletji in ima bogate izkušnje z njegovim poučevanjem. Znanje predaja celostno in poskrbi, da se znajdemo pri plesu na različne glasbene stile in hitrosti. Čeprav ga poznamo kot umirjenega učitelja, se na plesišču ob hitri glasbi pokaže njegova druga plat. 🙂 Ena Kobentar pleše swing zadnjih petnajst let, uči ga zadnjih pet let, izkušnje s poučevanjem pa je pridobivala tudi v gledališču in drugod. Pri plesu se ji zdijo pomembni lepa drža, slog in občutek pri vodenju ter sledenju.

Tina in Gašper Zupančič plešeta swing plese že dobrih deset let in se med drugim navdušujeta tudi za manj znano zvrst plesa laminu. Gre za ples, ki ga poznajo le redki swing plesalci in za katerega želita navdušiti še koga, da ga ne bosta vedno plesala le sama. 😉

Plesi

20’s charleston je svoj vrhunec dosegel v dvajsetih let prejšnjega stoletja. Poznamo ga po križanju nog in posebnih gibih z gležnji. Charleston je pomenil upor nekaterim vrednotam tistega časa ter svobodo izražanja. Danes vsekakor ne sme manjkati v repertoarju swing plesalcev, saj ima velik vpliv na lindy hop. Plešemo ga solo ali v paru, ponuja pa veliko možnosti za improvizacijo. Na delavnici se bomo naučili osnov tega plesa.

Lindy hop je te dni najpopularnejši swing ples, razvil pa se je v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja v Harlemu. Zanj je bil nekoč značilen breakaway, danes pa je njegova najbolj znana figura swingout. Marsikdo ga razume kot 8-taktni ples, izkušeni plesalci pa vedo, da je v osnovi vse kombinacija 2-taktnih premikov telesa. Z njimi se bomo poigrali v zabavnih figurah oz. “cool moves”.

Laminu prihaja iz Kalifornije, prav tako kot tudi ples balboa, s katerim si deli izvor. Balboo pogosto plešemo na hitrejšo glasbo, del plesalcev pa je prilagodil ples za počasnejše ritme in tako je – verjetno v štiridesetih – nastal laminu. Ima značilno eleganco, zaprto držo in dokaj dolge korake, po katerih se razlikuje od balboe.

Shim-Sham je znamenita solo koreografija, ki se jo pleše v vrstah. Shim-Sham so plesali že v tridesetih letih. Danes eno od njegovih verzij poznamo plesalci swinga po vsem svetu, znanje pa dolgujemo legendarnemu plesalcu Frankieju Manningu. Skozi učenje Shim-Shama boste spoznali klasične korake, ki so uporabni tudi v drugih swing plesih.

Prijava

Cena delavnice: 59 € na osebo

Prijava je potrjena po plačilu na TRR. Vsa navodila dobite po e-pošti.

Na delavnico se lahko prijavite solo ali v paru. Pri prijavi v paru obema prijavljenima hkrati zagotovimo mesti na delavnici, pri solo prijavah pa usklajujemo število tistih, ki vodijo, in tistih, ki sledijo, zato se zna zgoditi, da pride do čakalnih vrst. V vsakem primeru priporočamo, da si čim prej zagotovite svoje mesto!

PRIJAVITE SE TUKAJ

Imate vprašanje? Pišite nam na info@swingkids.si