ATSF

All That Swing Festival je prijazen in sproščen vikend festival swing plesa, ki se je v letih 2013 – 2018 odvijal v Ljubljani v mesecu aprilu. Organiziralo ga je naše plesno društvo. Namen festivala je bil širiti kulturo swing plesov, povezati slovensko plesno sceno s tujino, razširjati obzorja in predvsem vsako leto ponuditi nepozaben vikend plesa in druženja.

PaulNatasha Andreas Resch in Tjaša

Poleg domačih plesnih učiteljev iz kvote SwingKids, to je Krištofa, Tjaše, Toma, Bojane in ostalih so plesno snov podajali Sandra Hartbach in Axel Schwarz iz Avstrije, Doriana Galliano iz Francije, Danilo Bruschetti iz Italije,  Dan Guest in Gemma Barson iz Velike Britanije, energična Sandra Krulis ter dunajski pionir swinga Benjamino Cantonati, gonilni sili hrvaške swing scene Tatjana in Goran Mikleušević, neponovljivi Andreas Resch iz Avstrije, odlična Natasha Hall in Paul Crook iz Velike Britanije, super plesalca Collegiate Shag-a Michała Oblacińskega in Kasio Dybowsko s Poljske ter učitelja boogie-ja Markusa Kakusko iz Avstrije.

MichalKasia Kris&Tjaša small Igor_small

Sestavni del večera so bili tudi plesni večeri, na katere smo poleg domačih  DJ-ev povabili tudi odlične plesne ansamble, brez katerih ni pravega festivala. Igrali so nam energični Počeni Škafi, prekmurski Hadik Mihaly band, rockabilly ansambel s Hrvaške po imenu Johnny and his Rockin’ Tunes, mariborski The SwingTones, sukali smo se tudi v ritmih The Little Street Charmers, odlični Mopedi pa so nam igrali dvakrat, v goste so povabili tudi odličnega Gala Gjurina.

Little Street Charmers na ATSF

ATSF sobotni večer

V letu 2019 smo se odločili, da tokrat ne gremo v izvedbo festivala in da je čas za nekaj usvarjalnega predaha, sploh ob veliki konkurenci plesnih festivalov v Ljubljani in bližnji okolici, ki so se zgodili v letu 2019. Nato je pandemija Covid-19 to obdobje mirovanja še podaljšala. Vprašanje pa je, ali bomo dolgo zdržali brez akcije. 🙂

Axel in Sandra - balboa tečaj na ATSF ATSFvesela ATSF plesni večer v Čad-u