Društvo organizira tudi večerne plesne dogodke, ki so namenjeni druženju swing plesalcev in vseh ljubiteljev swinga ter sorodne glasbe. Informacije o njih boste našli med novicami in na naši Facebook strani.

Že od ustanovitve neformalne skupine “Swing Kids Slovenija” v letu 2008 praktično brez prestanka organiziramo redne tedenske plesne večere v legendarni Kavarni S.E.M. (Slovenski etnografski muzej) na Metelkovi ulici 2 v Ljubljani. Swing večeri v SEM-u potekajo ob ponedeljkih zvečer s pričetkom ob 21:00 uri. Tudi v sezoni 2018/2019 se plesni večeri nadaljujejo v tem terminu. Za glasbo bo v tej sezoni večinoma skrbel hišni DJ Drago, občasno pa se mu bodo pridružili še ostali DJ-i. Plešemo do polnoči – vstopnine ni!

V okviru plesnega večera občasno pripravimo tudi brezplačne predstavitve oziroma mini tečaje swing plesov. Informacije o tem, kdaj se bo zgodil naslednji brezplačni tečaj v Kavarni S.E.M. so sproti objavljene na naši internetni oziroma Facebook strani.

Poleg rednega swing večera SwingKidsi sem ter tja pripravimo še kakšen občasni plesni večer na drugih lokacijah. O tem boste obveščeni v e-novicah, na naši internetni strani ali na družabnih omrežjih.

Prisrčno vabljeni!

Večeri družabnega plesa so bistvena sestavina swinga. (Foto: Jernej Kokol)