Društvo organizira večerne plesne dogodke, ki so namenjeni druženju swing plesalcev in vseh ljubiteljev swinga ter sorodne glasbe. Informacije o njih boste našli med novicami in na naši Facebook strani.

Že od ustanovitve neformalne skupine “Swing Kids Slovenija” v letu 2008 praktično brez prestanka organiziramo redne tedenske plesne večere v legendarni kavarni S.E.M. (Slovenski etnografski muzej) na Metelkovi ulici v Ljubljani. Swing večeri v SEM-u potekajo ob ponedeljkih zvečer s pričetkom ob 21:00 uri. Plešemo do polnoči, če je dovolj interesa tudi podaljšamo. Vstopnine ni!

Vabljeni ste tako plesalci kot zgolj ljubitelji dobre swing in sorodne glasbe. Hišna DJ-a v kavarni S.E.M. sta Drago in Krištof, ki sta že dolga leta pridno zbirala, poslušala in preučevala tovrstno glasbo. Občasno pa v goste povabita tudi nekatere druge DJ-e za popestritev.

V okviru plesnega večera pripravljamo tudi brezplačne predstavitve oziroma brezplačne tečaje swing plesov. Informacije o tem, kdaj se bo zgodil naslednji brezplačni tečaj v kavarni S.E.M. bodo sproti objavljene na naši internetni oziroma Facebook strani.

Poleg rednega swing večera bomo SwingKidsi v sezoni 2017/2018 pripravili tudi nekaj občasnih plesnih večerov na drugih lokacijah. Kje in kdaj pa bomo objavili preko mejling liste, na naši internetni strani ali na družabnih omrežjih.

Prisrčno vabljeni!

Večeri družabnega plesa so bistvena sestavina swinga. (Foto: Jernej Kokol)