Društvo organizira večerne plesne dogodke, ki so namenjeni druženju swing plesalcev in vseh ljubiteljev swinga ter sorodne glasbe. Informacije o njih boste našli med novicami in na naši Facebook strani.

Že od ustanovitve neformalne skupine “Swing Kids Slovenija” v letu 2008 praktično brez prestanka organiziramo redne tedenske plesne večere v legendarni Kavarni S.E.M. (Slovenski etnografski muzej) na Metelkovi ulici 2 v Ljubljani. Swing večeri v SEM-u potekajo ob ponedeljkih zvečer s pričetkom ob 21:15. Plešemo do polnoči, če je dovolj interesa tudi podaljšamo. Vstopnine ni!

Vabljeni ste tako plesalci kot zgolj ljubitelji dobre swing in sorodne glasbe. Naši DJ-i so hkrati tudi zbiralci in poznavalci glasbe iz prve polovice prejšnjega stoletja ter novejših swing ritmov. Mnogi od njih so seveda hkrati tudi plesalci.

V okviru plesnega večera pripravljamo tudi brezplačne predstavitve oziroma mini tečaje swing plesov. Informacije o tem, kdaj se bo zgodil naslednji brezplačni tečaj v Kavarni S.E.M. so sproti objavljene na naši internetni oziroma Facebook strani.

Poleg rednega swing večera bomo SwingKidsi v sezoni 2017/2018 pripravili tudi nekaj občasnih plesnih večerov na drugih lokacijah. O tem boste obveščeni v e-novicah, na naši internetni strani ali na družabnih omrežjih.

Prisrčno vabljeni!

Večeri družabnega plesa so bistvena sestavina swinga. (Foto: Jernej Kokol)