Smo skupina plesnih učiteljev, DJev, plesalcev … ki uživamo v swing plesu in glasbi. Delujemo tudi v okviru manjšega a simpatičnega plesnega društva SwingKids, ki smo ga zaradi izvedbe plesnih delavnic ustanovili v letu 2013.

Pod imenom Swing Kids Slovenija pa smo dejansko začeli delovati že leta 2008, ko smo vzpostavili to spletno stran in pričeli skupno izvajati določene projekte.

Člani smo raznoliki, vsi pa smo ljubitelji swing plesa. (Foto: Stojan Natlačen Penko)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrbimo tudi, da se swing pleše v lokalih in da na ta način živi. Če ste lastnik lokala in mislite, da bi tudi vi lahko gostili kak plesni dogodek, se obrnite na nas. Vedno nas zanimajo nove ideje!


PLESNO DRUŠTVO

SwingKids je plesno društvo, nepridobitna kulturno-športna organizacija, ki povezuje plesalce in ljubitelje plesov iz swing plesne družine. Društvo je ustanovljeno z namenom, da skrbi za razvoj predvsem rekreativne in profesionalne plesne kulture s ciljem združevati plesalce za organiziranje plesnih aktivnosti. Društvo je bilo ustanovljeno dne 21. 1. 2013 v Ljubljani.

Kako je društvo nastalo?
Nekaj ljubiteljev glasbe in plesa se je že leta 2008 združilo v neformalno povezano skupino. Pričeli smo z organiziranjem swing plesnih večerov in razvojem swing plesne kulture, k temu pa je vsak član prispeval na svoj način: s poučevanjem plesa, predvajanjem swing glasbe in nastopanjem na prireditvah.

Po nekaj letih smo zaradi boljše organizacije in dejavnosti vodenja plesnih tečajev ustanovili društvo, katerega glavni namen je organizacija letnih delavnic in podobnih večjih projektov, ki zahtevajo več pridnih rok.

Postani član!
Če hočeš postati član društva, pridobiti določene ugodnosti ali aktivno oblikovati swing sceno, se nam lahko pridružiš. Vse potrebno izveš na pristopni izjavi. Več informacij glede tega, kako postati član, dobiš preko info@swingkids.si.


NAŠI ZAČETKI

Swing sceno je v Sloveniji prvi vzpostavil Sajles, ki se je leta 2003 preselil k nam iz New Yorka ter je leta 2004 ustanovil plesno skupino Sajles & His Swing Kids. S to skupino je njegova skupina plesalcev redno nastopala na raznih prireditvah, s pomočjo svojih plesalcev pa je Sajles nekaj let uspešno vodil plesne večere v legendarnem gradu Kodeljevo.

Nekateri od teh plesalcev pa so sedaj naši učitelji plesa. Po tem, ko se je Sajles odselil iz Slovenije so nekateri njegovi učenci prevzeli pobudo, ter pod imenom “Swing Kids” nadaljevali s plesnim ustvarjanjem.