Širše gledano smo SwingKids Slovenija skupina plesnih učiteljev, DJev, plesalcev…, ki uživamo v swing plesu in glasbi. To spletno stran smo postavili že leta 2008, na njej pa se skupaj predstavljamo.

Za namen bolj organiziranega delovanja smo v letu 2013 ustanovili Plesno društvo SwingKids. Glavni dogodek, ki ga društvo organizira je All That Swing festival, poleg tega pa tudi nekaj manjših na leto.

Med člani društva smo tudi plesni učitelji, kje in kdaj vodimo plesne tečaje so poglejte v tabeli na podstrani swing tečajev.

Če bi se radi pridružili našemu društvu in postali član si poglejte to društveno podstran. Kot članu društva vam pripadajo določene ugodnosti in popusti pri delavnicah naših učiteljev ali dogodkih, ki jih organizira društvo. Za člene organiziramo tudi kak piknik in podobno!

Skrbimo tudi, da se swing pleše v lokalih in da na ta način živi. Če ste lastnik lokala in mislite, da bi tudi vi lahko gostili kak plesni dogodek se kar obrnite na nas. Med nami je kar nekaj DJev, ki redno predvajamo glasbo na tedenskih večernih žurih. Vedno smo dojemljivi za nove zanimive ideje!