Širše gledano smo SwingKids skupina plesnih učiteljev, DJev, plesalcev … ki uživamo v swing plesu in glasbi. Naši začetki segajo že kakih 10 let nazaj, to spletno stran pa smo vzpostavili leta 2008 za namen skupne plesne in glasbene predstavitve.

Za namen bolj organiziranega delovanja smo v letu 2013 ustanovili Plesno društvo SwingKids. Glavni dogodek, ki ga društvo organizira, je All That Swing Festival, ob tem pa pripravljamo tudi plesne večere in druge občasne dogodke.

Nekateri člani društva imajo bogate plesne izkušnje. Med njimi so tudi taki, ki znanje predajajo naprej. Več o plesnih tečajih preberite na podstrani swing tečajev.

Člani smo raznoliki, vsi pa smo ljubitelji swing plesa. (Foto: Stojan Natlačen Penko)

 

Če bi se radi pridružili našemu društvu, si oglejte društveno podstran. Kot članu društva vam pripadajo določene ugodnosti in popusti pri delavnicah in dogodkih, ki jih organizira društvo.

Skrbimo tudi, da se swing pleše v lokalih in da na ta način živi. Če ste lastnik lokala in mislite, da bi tudi vi lahko gostili kak plesni dogodek, se obrnite na nas. Med nami je več DJ-ev, ki redno predvajajo glasbo na večernih žurih. Vedno nas zanimajo nove ideje!


PLESNO DRUŠTVO

SwingKids je plesno društvo, nepridobitna kulturno-športna organizacija, ki povezuje plesalce in ljubitelje plesov iz swing plesne družine. Društvo je ustanovljeno z namenom, da skrbi za razvoj predvsem rekreativne in profesionalne plesne kulture s ciljem združevati plesalce za organiziranje plesnih aktivnosti. Društvo je bilo ustanovljeno dne 21. 1. 2013 v Ljubljani.

Kako je društvo nastalo?
Nekaj ljubiteljev glasbe in plesa se je že leta 2008 združilo v neformalno povezano skupino. Pričeli so z organiziranjem swing plesnih večerov in razvojem swing plesne kulture, k temu pa je vsak član prispeval na svoj način: s poučevanjem plesa, vrtenjem swing glasbe in nastopanjem na prireditvah.

Po nekaj letih smo ustnovili društvo, katerega glavni namen je organizacija letnih delavnic in podobnih večjih projektov, ki zahtevajo več pridnih rok.

Postani član!
Če hočeš postati član društva, pridobiti določene ugodnosti ali aktivno oblikovati swing sceno, se nam lahko pridružiš. Vse potrebno izveš na pristopni izjavi, ki nam jo lahko že izpolnjeno prineseš na enega od naših swing žurov.

Organiziranost društva
Glavni organ društva je skupščina, sestavljena iz vseh članov. Izvršilni organ društva je Upravni odbor. Društvo ima predsednika in blagajnika. Nadzorni organ društva predstavlja Nadzorni odbor.


NAŠI ZAČETKI

Naši začetki segajo že več kot 10 let nazaj na sam začetek swing plesa v Sloveniji. Swing sceno je v Sloveniji prvi vzpostavil Sajles, ki se je leta 2003 preselil k nam iz New Yorka ter je leta 2004 ustanovil plesno skupino Sajles & His Swing Kids. S to skupino je njegova skupina plesalcev redno nastopala na raznih prireditvah, s pomočjo svojih plesalcev pa je Sajles nekaj let uspešno vodil plesne večere v legendarnem gradu Kodeljevo.

Nekateri od teh plesalcev pa so sedaj naši učitelji plesa. Po tem, ko se je Sajles odselil iz Slovenije so nekateri njegovi učenci s Krištofom in Igorjem na čelu prevzeli pobudo, ter pod imenom “Swing Kids” nadaljevali s plesnim ustvarjanjem.

Ob prilikah Sajlesa še vedno povabimo k nam v goste, da ga spoznajo tudi mlajše generacije učencev.