Na naših tečajih ste vseskozi v dobrih rokah. Znanje tu predajajo izkušeni učitelji. Nekateri od njih se s swingom ukvarjajo že od samih začetkov njegovega preporoda v Sloveniji, vsi pa so zaljubljeni v ta ples in se v njem vseskozi izpopolnjujejo.

Učitelji, ki danes tvorijo osnovo plesnega društva oziroma plesnih tečajev, so vsi po vrsti že dolgoletni plesalci. Krištof Zupančič in Tjaša Pečaver na primer plešeta swing že od leta 2005. Krištof ima za seboj že vsaj 10 let poučevanja, Tjaša pa mu je tik za petami, saj sta prvi skupni tečaj izpeljala že v letu 2010.

Tudi večina ostalih učiteljev ima za seboj dolgo plesno pot in veliko izkušenj, ki so si jih nabirali tako na plesnih tečajih, delavnicah, nemalokrat pa tudi s plesnimi nastopi. Tom Čebular, Bojana Košmrlj, Ena Kobentar in Matej Hafner imajo za sabo nešteto odplesanih korakov, številne delavnice doma in na tujem in seveda ure in ure družabnih plesnih večerov, ki so v srcu vsega, kar počnemo. Marsikateri učitelj se je poleg swinga ukvarjal ali se ukvarja tudi z drugimi plesi, kot so west coast swing, salsa, standardni in latinskoameriški plesi, hip hop in še kaj. Vse to jim daje širino, ki jo potrebujejo za kakovostno poučevanje.

Društvo SwingKids je seveda usmerjeno tudi v prihodnost. Tako dopolnjujemo našo ekipo tudi s po stažu mlajšimi učitelji a izkušenimi plesalci, ki na tečaje prinašajo novo energijo in svež pogled. Takšni člani ekipe so Matjaž Komatar, Neža Bohinc, Samo Planinc ter Nina Mavec.

Ne glede na pretekle izkušnje se zavedamo, da se moramo predvsem učitelji vseskozi učiti. To počnemo na različne načine, od preplesavanj, udeležb na delavnicah doma in v tujini, organiziranja svojih delavnic ter nenazadnje pri izvajanju plesnih nastopov in ustvarjanju koreografij. Z veseljem pa bomo v našo sredino sprejeli nove tečajnike, ki menijo, da bi se po letih učenja tudi oni podali na pot širjenja swing kulture in plesa.

Preverite, kateri tečaji so trenutno razpisani!