Krištof & Anja

Krištof Zupančič pleše swing od leta 2005. Po več letih plesnih tečajev, delavnic in festivalov doma ter v tujini je stopil tudi na učiteljsko pot in danes je za njim osem let poučevanja, s svojimi plesalci pa je organiziral tudi veliko plesnih nastopov. Krištof je tudi eden od ustanovnih članov društva, swing DJ, organizator plesnih večerov in del organizacijske ekipe All That Swing Festivala. Je velik ljubitelj in poznavalec swing plesa in glasbe, več o tem na njegovi swing strani: kristofz.com.

Pri podajanju znanja Krištofu pomaga Anja Skerbiš, izkušena plesalka, ki je svojo swing plesno pot začela leta 2010, kot Krištofova tečajnica. Nastopala je v plesni skupini in si pridobivala izkušnje na številnih plesnih dogodkih. Redno je obiskovala plesne večere in ima za seboj nešteto preplesanih noči.

učitelja swinga Krištof in Anja

Krištof & Anja

 

Tom & Bojana

Tomaž Čebular se je s swingom prvič srečal leta 2008. Pleše in poučuje tradicionalne swing plese: six count, lindy hop, balboo in 20’s charleston. Udeležuje se delavnic in plesnih dogodkov pri nas in v tujini. V zadnjih letih je aktiven tudi na področju west coast swinga, ki ga rad kombinira s tradicionalnimi swing plesi, ker mu daje svojevrsten slog plesanja.

Bojana Košmrlj je ena tistih plesalk, ki sta ji predznanje iz drugih plesnih zvrsti in talent pomagala, da je izjemno hitro osvojila swing in se vanj seveda tudi zaljubila. V svoj plesni repertoar je dodala še boogie woogie in se kmalu pridružila Tomu pri poučevanju swinga, je pa tudi izvrstna plesalka collegiate shag-a, ki ga skupaj s Krištofom tudi občasno poučujeta.

Učitelja swinga Tom in Bojana

Tom & Bojana

 

Igor

Igor Dobnikar pleše že od zgodnje mladosti, njegova prva ljubezen pa je bil rokenrol. V devetdesetih je ta ples intenzivno plesal, med drugim je redno tekmoval ter navsezadnje tudi zmagoval na državnih tekmovanjih. Leta 2004 ga je navdušil swing in začel se mu je intenzivno posvečati. Danes želi novim plesalcem predstaviti ta ples in obvladovanje telesa v gibanju. Veliko pozornosti posveča improvizaciji, njegovo izjemno  poznavanje plesa pa mu daje širino, zaradi katere je tako priljubljen med plesalci. V okviru društvenih tečajev ga boste srečali predvsem na delavnicah skupinskih koreografij.

Učitelj swinga Igor

Igor

 

Tjaša

Tjaša Pečaver pleše že od malih nog, od vseh plesov pa jo je najbolj navdušil prav swing. Z njim se je prvič srečala leta 2003. Od takrat se je poleg domačih tečajev in delavnic udeleževala tudi delavnic v tujini. Nastopala je na različnih prireditvah v Sloveniji in v sosednji Hrvaški. Poučevala je na številnih tečajih in delavnicah v Sloveniji, kot učiteljica swinga in kot nastopajoča pa se je predstavila tudi v tujini.

učiteljica swinga Tjaša

Tjaša (in Igor)

 

Matej & Sara

Matej Hafner, mnogim bolje znan kot Goba, pleše swing že deset let. Bil je eden od ustanoviteljev plesnega društva SwingKids. Rad se udeležuje mednarodnih delavnic in je ljubitelj raznovrstnih stilov plesa. Poudarja, da je swing več kot samo lindy hop in balboa. Čeprav je sicer za hece, ples jemlje precej resno.

Sara Lotrič je že kot deklica plesala jazz balet, nato pa ga je zamenjala za sodobni ples. Leta 2008 je spoznala plesnega učitelja Sajlesa, z njim pa tudi swing. Svoje znanje je pridno nadgrajevala na domačih in tujih delavnicah, kasneje pa je na njih tudi podajala svoje znanje. Skupaj s Tomom je že pred leti poučevala redne tečaje, zdaj pa se po premoru vrača v učiteljske vode. Najbolj pomembno se ji zdi, da po osvojeni tehniki najdemo svoj lasten izraz in uživamo na plesišču.

učitelja swinga Matej in Sara

Matej in Sara

Preverite, kateri tečaji so trenutno razpisani!