Nekateri člani plesnega društva so tudi izkušeni plesni učitelji. Nekateri od njih se s swingom ukvarjajo že od samih začetkov njegovega preporoda v Sloveniji, vsi pa so zaljubljeni v ta ples in se v njem vseskozi izpopolnjujejo. Krištof Zupančič in Tjaša Pečaver na primer plešeta swing že od leta 2005. Krištof ima za seboj že vsaj 10 let poučevanja, Tjaša pa mu je tik za petami, saj sta prvi skupni tečaj izpeljala že v letu 2010.

Tudi večina ostalih učiteljev ima za seboj dolgo plesno pot in veliko izkušenj, ki so si jih nabirali tako na plesnih tečajih, delavnicah, nemalokrat pa tudi s plesnimi nastopi. Tom, Bojana, Ena in Matej imajo za sabo nešteto odplesanih korakov, številne delavnice doma in na tujem in seveda ure in ure družabnih plesnih večerov, ki so v srcu vsega, kar počnemo. Prihajajo pa tudi po stažu plesanja mlajši učitelji Matjaž, Neža, Samo ter Nina, ki na tečaje prinašajo novo energijo in svež pogled.

Ne glede na pretekle izkušnje se zavedamo, da se moramo predvsem učitelji vseskozi učiti. To počnemo na različne načine, od preplesavanj, udeležb na delavnicah doma in v tujini, organiziranja svojih delavnic ter nenazadnje pri izvajanju plesnih nastopov in ustvarjanju koreografij. Z veseljem pa bomo v našo sredino sprejeli nove tečajnike, ki menijo, da bi se po letih učenja tudi oni podali na pot širjenja swing kulture in plesa.

Preverite, kateri tečaji so trenutno razpisani!