Swing je primeren za ljudi vseh starosti, ki se želijo naučiti nekaj novega, se zabavati na plesišču in uživati v odlični glasbi. Plesne tečaje swinga vodijo izkušeni plesalci in učitelji. Običajno potekajo enkrat tedensko. En tečaj obsega 7 srečanj, potem pa lahko svojo plesno pot nadaljujete na naslednji stopnji.

Preberite več o poteku tečajev.

 

Zakaj se odločiti za tečaj swing plesov?

  • V nekaj vajah osvojite dovolj znanja, da se lahko samozavestno odpravite na plesišče.
  • Swing je primeren tudi za tiste, ki mislite, da imate dve levi nogi. Dokazali vam bomo, da ni tako.
  • Pri nas spoznate več različnih swing plesov, zato ste pripravljeni na katerokoli glasbo, tempo in soplesalca/-ko. Ena od naših posebnosti je tudi lahkoten ples na hitro glasbo.
  • Z učenjem različnih plesov pridobite veščine, ki iz vas naredijo boljšega plesalca/-ko.
  • Poleg novega znanja vas čakajo tudi dobra družba, zabavni dogodki in doživetja.
  • Nenazadnje, ker ima swing poseben čar. Ko boste začeli plesati, boste obžalovali vsak trenutek, ko ste še odlašali.

Pred prihodom na tečaj se obvezno prijavite. Pohitite, število mest je omejeno.


Razpisani plesni tečaji


SWING II – nadaljevalni (pričetek: 11. 01. 2018)

Tečaj je primeren za tiste, ki že poznate osnove swinga oz. lindy hopa. Gre za nadaljevanje tečaja za odrasle v najlepših letih. Ob izpopolnjevanju swinga bomo delali tudi na lindy charlestonu. Točen program bo določila vaditeljica glede na vaše znanje in napredek. Tečaj bo v prijetni  dvorani blizu centra mesta, brezplačno parkiranje je možno pred dvorano.

Nosilec: Tjaša
Termin: četrtki, 18:30 – 20:00 (90 minut)
Lokacija: PK Ilirija, Celovška cesta 3, Ljubljana
Obseg: 6 vaj
Cena: 49 €/osebo – popust za člane društva -5 €

prijava na tečaj swinga


BALBOA I – začetni plus (pričetek: 11. 01. 2018)

Tečaj je primeren za tiste, ki še ne poznate plesa Balboa ali pa poznate  njegove osnove. Na tečaju se boste imeli priložnost naučiti vse bistvene prvine tega plesa ter figure, ki jih lahko vključite vanj. Točen program bosta  določila učitelja glede na vaše znanje in napredek. Tečaj bo v prijetni  dvorani blizu centra  mesta, brezplačno parkiranje je možno pred dvorano.

Nosilca: Tom in Bojana
Termin: četrtki, 20:30 – 22:00 (90 minut)
Lokacija: Parmova 25, Ljubljana
Obseg: 6 vaj
Cena: 49 €/osebo – popust za člane društva -5 €

prijava na tečaj swinga


SWING I – začetni (pričetek: 25. 01. 2018)

Tečaj je primeren za tiste, ki swinga še ne plešete. Je najprimernejši tečaj za pričeti vaše popotovanje v svet swinga. Lotili se bomo osnov  swing plesa v obliki preprostega “six count-a”, predvsem pa se boste naučili voditi oziroma slediti pri plesu. Že po nekaj vajah se boste zabavali na plesišču. Čaka nas tudi učenje lindy charlestona, ki predstavlja osnovo za več swing plesov. Tečaj bo v prijetni  dvorani blizu centra mesta, brezplačno parkiranje možno pred dvorano.

Nosilca: Matej in Sara
Termin: srede, 20:00 – 21:30 (90 minut)
Lokacija: Parmova 25, Ljubljana
Obseg: 6 vaj
Cena: 49 €/osebo – popust za člane društva -5 €

prijava na tečaj swinga


SWING KOREOGRAFIJA – v parih (pričetek: 16. 01. 2018)

Igor vas bo učil izvirno SwingKids koreografijo “Walk right in”v parih, katere avtor je Sajles Šinkovec in ki je bila obvezen del programa naših nastopov pred leti. Gre za dinamično koreografijo lindy hopa in lindy charlestona v parih, kjer se boste imeli priložnost naučiti ne le novih plesnih figur temveč to, kar zna Igor najbolje – kako prezentirati svoj ples ter plesni nastop v najboljši luči. Koreografija je primerna za vse s solidnim predznanjem omenjenega plesa. Tečaj bo v prijetni  dvorani blizu centra  mesta, brezplačno parkiranje je možno pred dvorano.

Nosilec: Igor
Termin: torki, 20:15 – 21:30 (75 minut)
Lokacija: Parmova 25, Ljubljana
Obseg: 3 vaje
Cena:  25 €/osebo – popust za člane društva -5 €

prijava na tečaj swinga


SHAG I – začetni (pričetek: 29. 01. 2018)

Na tem tečaju se boste naučili plesati collegiate shag, dinamičen ples iz družine swing plesov. Če že poznate osnove plesa ste na tečaj prav tako vabljeni, saj se osnove hitro naučimo in kmalu postane zanimivo. Ta ples plešejo predvsem plesalci, ki se jim dopadejo hitri ritmi. Ker je shag soroden ostalim swing plesom se bomo učili tudi vse bistvene prvine, ki jih boste kasneje lahko uporabili tudi drugje. Torej gre za učenje plesa na hitro swing glasbo. Tečaj bo v prijetni, manjši dvorani blizu centra mesta, v bližini kavarne SEM. Po končanem tečaju se bomo lahko skupaj podali na ponedeljkov plesni večer.

Nosilec: Krištof
Termin: ponedeljki, 19:15 – 20:30 (75 minut)
Lokacija: Kotnikova 4, Ljubljana
Obseg: 6 vaj
Cena:  49 €/osebo – popust za člane društva -5 €
prijava na tečaj swinga


Plesni tečaji v teku

Spodaj je seznam plesnih tečajev, ki so trenutno v teku in na katere se še lahko pridružite. Spodnje tečaje učijo naši učitelji na različnih težavnostnih stopnjah.

  • začetni (swing I) tečaj ob četrtkih zvečer (18:30 – 19:45), potrebno  osnovno predznanje swinga
  • nadaljevalni (swing II) tečaj ob ponedeljkih zvečer (20:30 – 21:00), potrebno osnovno predznanje swinga
  • nadaljevalni (swing II) tečaj ob torkih zvečer (20:00 – 21:30), potrebno solidno predznanje
  • nadaljevalni (swing V) tečaj ob četrtkih zvečer (21:00 – 22:30), potrebno dobro predznanje

Če bi se kateremu od teh tečajev želeli pridružiti in bi o njem želeli več informacij, kot na primer kakšno predznanje je potrebno, nam pišite na info@swingkids.si. Naši učitelji so vedno veseli novih znanja željnih tečajnikov, tako na začetnih kot na nadaljevalnih stopnjah.


Swing tečaj

Na tečaju swinga se v prijetnem vzdušju učite novih korakov in veščin. (Foto: Jernej Kokol)


Brezplačni tečaji

V okviru naših plesnih dogodkov (tedenskih plesnih večerov) prirejamo redne brezplačne predstavitvene tečaje. Njihov namen je širiti znanje o swingu in ljudem ponuditi možnost, da ga preizkusijo, preden se odločijo za obisk tečaja. Če vas zanima, kje in kdaj se bo zgodil naslednji brezplačni tečaj, spremljajte novice na tej spletni strani in na Facebooku.


Plesne delavnice

Poleg rednih plesnih tečajev naši učitelji učijo tudi na občasnih plesnih delavnicah, kjer se boste imeli priliko na primer poglobiti v lindy hop ali se naučiti ostalih swing plesov. Informacije o prihajajočih delavnicah najdete na naši strani plesnih swing delavnic.


Swing e-novice

Če bi bili radi pravočasno obveščeni o pričetku novih swing tečajev, prihajajočih delavnicah in dogodkih, se naročite na e-novice!

Prijavi se na e-novice!

* indicates required