Redni plesni swing tečaji

Nekateri člani SwingKids društva so tudi plesni učitelji, ki se  predstavljajo na naši strani. Na rednih tedenskih plesnih tečajih učijo predvsem lindy hop in lindy charleston, občasno pa v izbor vključimo tudi ostale plese. Na tečaje se praviloma lahko prijavite samostojno ali v paru. V primeru samostojne prijave učiteljski par tekom sprejemanja prijav skrbi za to, da smo na tečaju kolikor toliko po parih.

Lokacija tečaja, cena in dolžina plesnega tečaja je odvisna od učitelja, ki ga uči. Pričetek novih tečajev bo objavljen sproti, objava bo vsebovala vse bistvene podatke ter povezavo do prijavnice na tečaj. Redni plesni tečaji se med poletjem ne izvajajo. Občasno pa učitelji izvedejo plesne delavnice ali pa intenzivni plesni tečaj, tudi med poletnimi meseci.

Prihajajoči tečaj:

  • ZAČETNI LINDY HOP TEČAJ (nedelje; 20:00 – 21:30; pričetek 24. novembra 2019). Učili se bomo pravilne drže telesa, osnovna načela vodenja in sledenja, interakcijo med partnerjema, osnovne korake in figure. Jemali bomo tudi lindy charleston. Za udeležbo ne potrebujete predznanja. Obseg tečaja je 6 vaj po  90 minut, cena 45€ po osebi.
  • SREDNJA STOPNJA LINDY HOP (nedelje; 18:30 – 20:00; pričetek 01. decembra 2019). Učili se bomo predvsem nadgradnjo osnov plesa lindy hop, vključili bomo tudi lindy charleston. Tematika tečaja bo pravilna drža pri plesu, razne figure v six-count in eight-count osnovi, pripravljali se bomo na pravilno učenje swing out-a. Delali bomo na osnovah vodenja in sledenja. V kolikor že poznate nekaj osnov swinga oziroma lindy hopa plesa je to tečaj za vas! Obseg tečaja je 6 vaj po  90 minut, cena 45€ po osebi.
  • NADALJEVALNI LINDY HOP + OSNOVNI SHAG (srede; 20:00 – 21:30; pričetek 27. novembra 2019) Na tem tečaju se bomo učili nadaljevalni lindy hop ter nadgradnjo osnov collegiate shag-a. Delali bomo tudi na lindy charlestonu. Tečaj je primeren je za vse, ki že vsaj nekaj mesecev plešete lindy hop in ste solidno seznanjeni z njegovimi osnovami. Torej poznate osnovne obrate, swingout in podobno. Poznate tudi osnove collegiate Shag-a ter lindy charlestona. Obseg tečaja je 6 vaj po  90 minut, cena 45€ po osebi.

PRIJAVITE SE NA TEČAJ

Pričetek plesnih tečajev in delavnic objavljamo tudi na naši začetni strani z novicami, kjer je tudi povezava do prijavnice.

Veselimo se vaše prijave!


 

Plesne swing delavnice

V okviru društva SwingKids vsako leto organiziramo nekaj dogodkov, kjer se je možno naučiti začetnih kot tudi naprednih plesnih korakov. V goste povabimo domače in tuje plesne  učitelje. Posvečamo se različnim vrstam swing plesa kot so lindy hop, balboa, charleston …, več o zvrsteh swing plesa si preberite tu.

Termine prihajajočih plesnih delavnic objavljamo na naši začetni strani z novicami, kjer je tudi povezava do prijavnice.

Veselimo se vaše udeležbe!


 

Brezplačni swing tečaji

V okviru naših plesnih dogodkov občasno priredimo brezplačne predstavitvene tečaje, ki jih vodijo predvsem učitelji, ki so člani društva SwingKids. Namen teh tečajev je širiti znanje o tem, kaj je swing ter privabiti večje število ljudi na

Plesni tecaj v SEMu

naše plesne večere. Kje in kdaj se bo zgodil naslednji brezplačni tečaj bo objavljeno na naši začetni strani z novicami, zato jo le spremljajte.

Brezplačne tečaje izvedemo ob priliki tudi v kakem javnem prostoru, kjer se izvaja družabni plesni večer. Praviloma pa ločeno v plesni dvorani.