Swing je primeren za ljudi vseh starosti, ki se želijo naučiti nekaj novega, se zabavati na plesišču in uživati v odlični glasbi. Plesne tečaje swinga vodijo izkušeni plesalci in učitelji. Običajno potekajo enkrat tedensko. En tečaj obsega 7 srečanj, potem pa lahko svojo plesno pot nadaljujete na naslednji stopnji.

Preberite več o poteku tečajev.

 

Zakaj se odločiti za tečaj swing plesov?

  • V nekaj vajah osvojite dovolj znanja, da se lahko samozavestno odpravite na plesišče.
  • Swing je primeren tudi za tiste, ki mislite, da imate dve levi nogi. Dokazali vam bomo, da ni tako.
  • Pri nas spoznate več različnih swing plesov, zato ste pripravljeni na katerokoli glasbo, tempo in soplesalca/-ko. Ena od naših posebnosti je tudi lahkoten ples na hitro glasbo.
  • Z učenjem različnih plesov pridobite veščine, ki iz vas naredijo boljšega plesalca/-ko.
  • Poleg novega znanja vas čakajo tudi dobra družba, zabavni dogodki in doživetja.
  • Nenazadnje, ker ima swing poseben čar. Ko boste začeli plesati, boste obžalovali vsak trenutek, ko ste še odlašali.

Pred prihodom na tečaj se obvezno prijavite. Pohitite, število mest je omejeno.


Razpisani plesni tečaji

SWING SI – začetni tečaj za tiste v najlepših letih (pričetek: 26. 10. 2017)

Na vseh naših tečajih so dobrodošli udeleženci različnih starosti. Ker pa je včasih bolj prijetno osvajati nove plesne korake v družbi svoje generacije, smo pripravili začetni tečaj posebej za dame in gospode v zrelih letih. Spoznali boste osnove swing plesov. Naučili se boste voditi oziroma slediti pri plesu in hitro boste lahko samozavestno stopili na plesišče.

Nosilka: Tjaša
Termin: četrtki, 18:30 – 19:45 (75 minut)
Lokacija: Plavalni klub Ilirija, Celovška cesta 3, Ljubljana
Obseg: 7 vaj
Cena: 50 €/osebo – popust za člane društva -5 €

Ker želimo zagotoviti dobro  razmerje med plesalci in plesalkami, prijave solo plesalk trenutno uvrščamo v čakalno vrsto. Potrdili jih bomo lahko v primeru, da se prijavi dovolj solo plesalcev ali parov. Damam zato priporočamo, da si poiščejo plesalca za prijavo v paru – te potrdimo takoj.

prijava na tečaj swinga


SWING II – nadgradnja osnov swinga (pričetek: 07. 11. 2017)

Na ta tečaj ste dobrodošli vsi plesalci, ki ste že seznanjeni z osnovami swing plesa, pa bi radi svoje znanje utrdili in nadgradili z udeležbo na plesnem tečaju. Slednje bomo počeli z jemanjem srednje zahtevnih figur, ki nam bodo služile tudi za spoznavanja novih trikov na področju vodenja in sledenja. Posvečali se bomo tudi učenju skupinske koreografije, da se kot skupina povežemo. Tečaj bo v prijetni  dvorani blizu centra mesta, brezplačno parkiranje možno pred dvorano.

Nosilca: Krištof in Anja
Termin: torki, 20:00 – 21:30 (90 minut)
Lokacija: Plavalni klub Ilirija, Celovška cesta 3, Ljubljana
Obseg: 7 vaj
Cena: 55 €/osebo – popust za člane društva -5 €

prijava na tečaj swinga


SWING I – začetni (pričetek: 16. 11. 2017)

Tečaj je primeren za tiste, ki swinga še ne plešete. Lotili se bomo osnov različnih swing plesov, predvsem pa se boste naučili voditi oziroma slediti pri plesu. Že po nekaj vajah se boste zabavali na plesišču. Čaka nas tudi zanimiva skupinska koreografija.

Nosilca: Matej in Sara
Termin: četrtki, 20:00 – 21:30 (90 minut)
Lokacija: Plavalni klub Ilirija, Celovška cesta 3, Ljubljana
Obseg: 7 vaj
Cena: 55 €/osebo – popust za člane društva -5 €

prijava na tečaj swinga


Ponavadi je v teku nekaj različnih tečajev, ki jih učijo naši učitelji na različnih težavnostnih stopnjah. Če vas zanima, kateri tečaji potekajo in če bi se jim želeli pridružiti, nam pišite na info@swingkids.si. Naši učitelji so vedno veseli novih znanja željnih tečajnikov, tako na začetnih kot na nadaljevalnih stopnjah.


Swing tečaj

Na tečaju swinga se v prijetnem vzdušju učite novih korakov in veščin. (Foto: Jernej Kokol)


Brezplačni tečaji

V okviru naših plesnih dogodkov občasno priredimo brezplačne predstavitvene tečaje. Njihov namen je širiti znanje o swingu in ljudem ponuditi možnost, da ga preizkusijo. Če vas zanima, kje in kdaj se bo zgodil naslednji brezplačni tečaj, spremljajte novice na tej spletni strani in na Facebooku.


Plesne delavnice

Poleg rednih plesnih tečajev naši učitelji učijo tudi na občasnih plesnih delavnicah, kjer se boste imeli priliko na primer poglobiti v lindy hop ali se naučiti ostalih swing plesov. Informacije o prihajajočih delavnicah najdete na naši strani plesnih swing delavnic.


Swing e-novice

Če bi bili radi pravočasno obveščeni o pričetku novih swing tečajev, prihajajočih delavnicah in dogodkih, se naročite na e-novice!

Prijavi se na e-novice!

* indicates required