Swing je primeren za ljudi vseh starosti, ki se želijo naučiti nekaj novega, se zabavati na plesišču in uživati v odlični glasbi. Plesne tečaje swinga vodijo izkušeni plesalci in učitelji. Običajno potekajo enkrat tedensko. En tečaj obsega 7 srečanj, potem pa lahko svojo plesno pot nadaljujete na naslednji stopnji.

Preberite več o poteku tečajev.

 

Zakaj se odločiti za tečaj swing plesov?

  • V nekaj vajah osvojite dovolj znanja, da se lahko samozavestno odpravite na plesišče.
  • Swing je primeren tudi za tiste, ki mislite, da imate dve levi nogi. Dokazali vam bomo, da ni tako.
  • Pri nas spoznate več različnih swing plesov, zato ste pripravljeni na katerokoli glasbo, tempo in soplesalca/-ko. Ena od naših posebnosti je tudi lahkoten ples na hitro glasbo.
  • Z učenjem različnih plesov pridobite veščine, ki iz vas naredijo boljšega plesalca/-ko.
  • Poleg novega znanja vas čakajo tudi dobra družba, zabavni dogodki in doživetja.
  • Nenazadnje, ker ima swing poseben čar. Ko boste začeli plesati, boste obžalovali vsak trenutek, ko ste še odlašali.

Pred prihodom na tečaj se obvezno prijavite. Pohitite, število mest je omejeno.

 


Razpisani plesni tečaji

V sezoni 2016/2017 smo z rednimi tečaji zaključili, pričakujemo pa vas spet v jesenskih mesecih! Prva dva tečaja sta že razpisana:

SWING I – začetni (pričetek: 12. 09. 2017)

Če še niste plesali swinga, potem je to tečaj za vas. Učili se bomo plesati lindy hop, oziroma njegovo variacijo plesa na hitrejšo glasbo, six count. Poleg tega se bomo naučili charleston. Spoznavali bomo osnove vodenja in sledenja, ter dobre navade obnašanja na plesišču. Kot skupina se bomo povezali tudi s učenjem skupinske koreografije, po tečaju pa se skupaj odpravili na spoznavno pijačo, skupaj se bomo udeležili plesnega večera. Tečaj bo v prijetni  dvorani blizu centra mesta, brezplačno parkiranje možno pred dvorano.

Nosilca: Krištof in Anja
Termin: torki, 20:00 – 21:30 (90 minut)
Lokacija: Plavalni klub Ilirija, Celovška cesta 3, Ljubljana
Obseg: 7 vaj
Cena: 55 €/osebo – popust za člane društva -5 €

prijava na tečaj swinga


SWING IV – nadaljevalni (pričetek: 28. 09. 2017)

Na ta tečaj ste dobrodošli vsi swingerji, ki že plešete swing vsaj nekaj mesecev in ste že opravili nekaj stopenj tečaja. Nadgrajevali bomo naše znanje lindy hopa, prav tako bomo delali na kombinacijah našega plesa na hitrejšo glasbo. Poleg spoznavanja novih trikov na področju vodenja in sledenja se bomo posvečali tudi učenju skupinske koreografije ter tako naredili eno stopničko više v našem plesnem znanju. Tečaj bo v prijetni  dvorani blizu centra mesta, brezplačno parkiranje možno pred dvorano.

Nosilca: Tom in Bojana
Termin: četrtki, 21:00 – 22:30 (90 minut)
Lokacija: Parmova ulica 25 (za Biljardno hišo), Ljubljana
Obseg: 7 vaj
Cena: 55 €/osebo – popust za člane društva -5 €

prijava na tečaj swinga


Ponavadi je v teku nekaj različnih tečajev, ki jih učijo naši učitelji na različnih težavnostnih stopnjah. Če vas zanima, kateri tečaji potekajo in če bi se jim želeli pridružiti, nam pišite na info@swingkids.si. Naši učitelji so vedno veseli novih znanja željnih tečajnikov, tako na začetnih kot na nadaljevalnih stopnjah.


Swing tečaj

Na tečaju swinga se v prijetnem vzdušju učite novih korakov in veščin. (Foto: Jernej Kokol)


Brezplačni tečaji

V okviru naših plesnih dogodkov občasno priredimo brezplačne predstavitvene tečaje. Njihov namen je širiti znanje o swingu in ljudem ponuditi možnost, da ga preizkusijo. Če vas zanima, kje in kdaj se bo zgodil naslednji brezplačni tečaj, spremljajte novice na tej spletni strani in na Facebooku.


Plesne delavnice

Poleg rednih plesnih tečajev naši učitelji učijo tudi na občasnih plesnih delavnicah, kjer se boste imeli priliko na primer poglobiti v lindy hop ali se naučiti ostalih swing plesov. Informacije o prihajajočih delavnicah najdete na naši strani plesnih swing delavnic.


Swing e-novice

Če bi bili radi pravočasno obveščeni o pričetku novih swing tečajev, prihajajočih delavnicah in dogodkih, se naročite na e-novice!

Prijavi se na e-novice!

* indicates required