Swing je primeren za ljudi vseh starosti, ki se želijo naučiti nekaj novega, se zabavati na plesišču in uživati v odlični glasbi. Plesne tečaje swinga vodijo izkušeni učitelji. Potekajo enkrat tedensko.

Preberite več o poteku tečajev.

Zakaj se odločiti za tečaj swing plesov v okviru SwingKids?

  • V nekaj vajah osvojite dovolj znanja, da se lahko samozavestno odpravite na plesišče.
  • Ker smo manjše plesno društvo, kjer je odnos do tečajnikov visoko na prednostni listi.
  • Swing ples je primeren tudi za tiste, ki mislite, da imate dve levi nogi. Dokazali vam bomo, da ni tako.
  • Plesni tečaji potekajo v prijetnih plesnih dvoranah s parketom ter ogledali.
  • Pri nas učimo swing tako, da boste pripravljeni na katerokoli glasbo, tempo in soplesalca/-ko. Ena od naših posebnosti je lahkoten ples na hitro glasbo.
  • Ne učite se le korakov, ampak veščin, ki iz vas naredijo boljšega plesalca/-ko.
  • Ples je idealna rekreacija, saj je vadba, ki jo boste opravljali z veseljem. In to ob poslušanju kvalitetne glasbe.
  • Poleg novega znanja vas čakajo tudi dobra družba, zabavni dogodki in doživetja. Ples v parih pomeni namreč druženje s soplesalci, tečaji pa potekajo na način, da se udeleženci med seboj spoznate.
  • Ples je najbolj učinkovita vadba za upočasnjevanje staranja.
  • Swing ima poseben čar. Ko začnete plesati, boste obžalovali vsak trenutek, ko ste še odlašali.

Pred prihodom na tečaj se obvezno prijavite. Pohitite, število mest je omejeno.


Razpisani plesni tečaji


SWING TEČAJ – ZAČETNI (pričetek: 26. 09. 2018)

Če swinga še ne plešete, bo začetni tečaj swinga prava izbira za vas. V šestih srečanjih boste spoznali osnovne zakonitosti tega živahnega plesa. V prvem sklopu tečaja boste pridobili dovolj znanja, da boste že lahko suvereno plesali od začetka do konca pesmi. Lotili se bomo osnovnega, 6-count swinga in lindy charlestona, ki vam bosta dala solidno osnovo za morebitno nadaljnje učenje. Spoznali bomo vodenje in sledenje pri plesu.

Možne so tako prijave v paru kot tudi solo prijave. Tečaj bo potekal v veliki plesni dvorani na Parmovi ulici v Ljubljani, parkirati pa je možno neposredno pred dvorano.

Učitelja: Tom in Bojana
Termin: srede ob 20:30 (pričetek 26.09.2018)
Lokacija: Ljubljana, Parmova 25 (v objektu plezalnega kluba Stena, za Biljardno hišo)
Obseg: 6 vaj po 90 minut
Cena:  49 €/osebo

prijavi se zdaj


SWING TEČAJ – NADGRADNJA OSNOV (pričetek: 25. 09. 2018)

Vse, ki ste že obiskovali začetni tečaj, delavnico za začetnike oziroma so vam poznane osnove swing plesa, vabimo k udeležbi na tem tečaju. Nadgrajevali bomo veščine vodenja in sledenja in spoznavali figure, s katerimi bomo obogatili vaše plesno znanje. Seveda bomo obstoječe znanje swinga in lindy charlestona obnovili, učitelja pa bosta celotno skupino povezala na enotni nivo in tako ustvarila pogoje za kvalitetno učenje. Skupaj se bomo lotili tudi zelo priljubljenega swing plesa, lindy hopa.

Možne so tako prijave v paru kot tudi solo prijave. Tečaj bo potekal v prijetni novi dvorani Kopališča Ilirija v Ljubljani, parkirati pa je možno neposredno pred dvorano.

Učitelja: Matej in Neža
Termin: torki ob 20:00 (pričetek 25.09.2018)
Lokacija: Ljubljana, Celovška c. 3 (dvorana v objektu kopališča Ilirija)
Obseg: 6 vaj po 90 minut
Cena: 49 €/osebo

prijavi se zdaj


Plesni tečaji v teku


Med plesno sezono je v teku vedno nekaj plesnih tečajev, katerim se lahko pridružite. Če vas zanima, kateri tečaji to so in kateremu bi se lahko pridružili, nam pišite na info@swingkids.si.

POZOR! Če želite ponovno obiskovati stopnjo tečaja, ki ste jo pri nas že opravili, dobite poseben popust!


Swing tečaj

Na tečaju swinga se v prijetnem vzdušju učite novih korakov in veščin. (Foto: Jernej Kokol)


Brezplačni tečaji

V okviru naših plesnih dogodkov (tedenskih plesnih večerov) prirejamo občasne brezplačne predstavitvene tečaje. Njihov namen je širiti znanje o swingu in ljudem ponuditi možnost, da ga preizkusijo, preden se odločijo za obisk tečaja. Če vas zanima, kje in kdaj se bo zgodil naslednji brezplačni tečaj, spremljajte novice na tej spletni strani in na Facebooku.


Plesne delavnice

Poleg rednih plesnih tečajev naši učitelji učijo tudi na občasnih plesnih delavnicah. Informacije o prihajajočih delavnicah najdete na naši strani plesnih swing delavnic.


Individualne ure

Naši učitelji ponujajo tudi možnost učenja idividualnih ur. Teh se udeležujejo predvsem tečajniki, ki ne najdejo primernega termina rednega tečaja oziroma bi radi bolj osebno obravnavo z učiteljem po svojem izboru. Na nas se vedno pogosteje obračajo tudi bodoči mladoporočenci, ki so si za poročni ples zaradi dinamičnega značaja plesa izbrali prav swing. Osnove plesa se je namreč moč hitro naučiti, kmalu pa lahko vključimo vanj tudi zanimive plesne figure.

Za poizvedbo glede individualnih ur nam pišite na info@swingkids.si.


Darilni boni

Ponujamo tudi opcijo darilnih bonov, s katerim lahko razveselite vaše bližnje. Za poizvedbo glede darilnih bonov nam pišite na info@swingkids.si.